نگاهی به تاریخچهی خریداری شدن استدیوهای مختلف توسط PlayStation
کمپانی پلی استیشن همواره به عنوان یکی از بزرگترین ضلعهای صنعت بازیهای ویدئویی و گیمینگ، به شمار میرود. رقابتی که بین مایکروسافت و سونی ایجاد شده، روز به روز گستردهتر و هیجان انگیزتر میشود و این رقابت صد در صد به نفع گیمر ها و مخاطبان می باشد. پس از خریداری شدن کمپانی های بزرگ و استودیوهای کاربلد توسط مایکروسافت و گستردهتر شدن بخش گیمینگ این کمپانی، سونی نیز خودی نشان داد و استودیوهای متعددی را خریداری کرد. در این مقاله قصد داریم تا نگاهی به خریدهای پلی استیشن از ابتدا داشته باشیم. پس در ادامه همراه وب سایت نوین اسپات باشید.
به راحتی میتوان گفت که در طی سالهای اخیر، کنسولها، صنعت بازیهای ویدیویی را فتح کردهاند. کمپانی های سازنده کنسول برای جذب مخاطبان و ترغیب آنها به منزله خرید سخت افزار هایشان، بازی های انحصاری را توسعه میدهند. میتوان گفت که بازیهای انحصاری هر کنسول به عنوان بزرگترین نقطه قوت آن شناخته میشود.
کمپانی پلی استیشن همواره به این نقطه قوت اهمیت میداد. هنگامی که کنسول پلی استیشن وان در سال ۱۹۹۵ منتشر شد، سونی رقیب بسیار بزرگی یعنی نینتندو را در پیش روی خود میدید اما بازیهای انحصاری پلی استیشن ۱ سبب شد که قشر کثیری از گیمرها در سرتاسر دنیا، این کنسول را خریداری کنند. پیش از آغاز سال ۲۰۰۰، بازی های فرست پارتی چندان جا نیافتاده بودند و بسیاری از آنها توسط استودیوهای Third Party توسعه مییافت. اما موفقیت این عناوین آنقدر زیاد شد که کمپانی سونی تصمیم به ساخت استودیوهای جدید و همچنین طراحی آی پی های منحصر به فرد و ویژه را گرفت. در همین زمان بود که کمپانیهای بزرگی همانند اسکوئر انیکس و کونامی به پشتیبانی از تصمیمات سونی پرداختند و بدین ترتیب شاهد ساخت بازیهای انحصاری همانند فاینال فانتزی و متال گیر سالید بودیم. در هنگام انتشار پلی استیشن وان ، بازی های منحصر به فرد بسیاری توسعه یافتند که تا سال های سال در انحصار این کنسول باقی ماندند. هنگامی که کنسول پلی استیشن وان عرضه شده بود، ناتی داگ و اینسامنیاک گیمز تحت اختیار کمپانی سونی نبودند اما بازی های انحصاری مختلفی را برای این کمپانی و کنسول هایش را توسعه دادند.
هنگامی که کنسول پلی استیشن ۲ منتشر شد، یکی از بزرگترین موفقیتهای تاریخ کنسولها رقم خورد و استودیوهای مختلف درصدد ساخت بازی های انحصاری برای این کنسول و همچنین کمپانی سونی برآمدند. در همین نقطه بود که کمپانی سونی تصمیم گرفت و استودیوهای فرست پارتی خود را گسترش دهد. این امر با خریداری شدن استودیو ناتی داگ و همچنین گوریلا گیمز صورت گرفت. در زمان پلی استیشن ۲ ناتی داگ به ساخت مجموعه Jack And Dexter پرداخت و گوریلاگیمز شروع به ساخت مجموعه کیلزون کرد. از طرف دیگر استودیو سانتامونیکا، مجموعه خدای جنگ را خلق کرد که در حال حاضر به یکی از نماد های پلی استیشن تبدیل شده است. استودیو هایی همانند گیمز و ساکرپانچ، با وجود این که توسط کمپانی سونی خریداری نشده بودند، اما به ساخت بازی های انحصاری برای پلی استیشن ۲ میپرداختند. از میان آثار آنها میتوان به رچت اند کلنک و اسلای کوپر اشاره کرد.
گذشت و گذشت تا اینکه نهایتا کنسول پلی استیشن ۳ منتشر شد. بسیاری معتقدند که انتشار این کنسول یکی از بزرگ ترین نقاط ضعف پلی استیشن در کل کارنامهی خود به شمار میرود. در همین حال کمپانی مایکروسافت کنسول ایکس باکس ۳۶۰ را روانهی بازار کرد و با بازی های انحصاری فوق العاده و خیره کننده، موفق شد تا حدی گوی رقابت را از کمپانی سونی بگیرد. حال استودیو های بسیاری تمایل به همکاری با ایکس باکس داشتند. سونی متوجه شد که برای ادامهی روند موفقیتهای خود ملزم به گستردهتر کردن استودیوهای فرست پارتی خود می باشد. در همین زمان بود که استودیوی ساکرپانچ توسط کمپانی سونی خریداری شد. شاید اوایل نسل ششم چندان به مذاق پلی استیشن و طرفداران خوش نیامد اما در ادامهی نسل شاهد انتشار بازیهای بسیار موفقی همانند نسخهی سوم خدای جنگ و همچنین آنچارتد بودیم. در اواخر این نسل بود که استودیوی ناتی داگ به ساخت بازی Last Of Us پرداخت و از همین رو طرفداران بسیاری را نسبت به کنسول پلی استیشن ۳ جذب کرد. از طرفی یکی از استودیوهای Third Party یعنی اینسامنیاک گیمز که در گذشته نیز همکاری های بسیاری با پلی استیشن داشت، سه گانه رسیستنس را توسعه داد و این مجموعه نیز به شدت مورد توجه طرفداران قرار گرفت.
گذشت و گذشت تا در نهایت کنسول پلی استیشن ۴ به صورت رسمی در سرتاسر دنیا منتشر شد. سونی در این نسل، تمام تمرکز خود را بر روی ساخت بازی های تک نفره و داستان محور جمعآوری کرد و در انتها توانست نتیجه بسیار خوبی از این کار بگیرد. از آنجایی که آخرین نسخه مجموعه کیلزون با شکسته بزرگی مواجه شد، استودیو گوریلا گیمز ریسک بزرگی را پذیرفت و فرنچایز جدیدی به نام هورایزن زیرو داون را ساخت. این ریسک با موفقیتهای بسیار زیادی همراه شد و هورایزون تبدیل به یکی از محبوب ترین بازی های پلی استیشن ۴ گشت.
از آن طرف استودیوی ساکرپانچ که با ساخت نسخههای Infamous پسرفت میکرد، به سراغ ساخت آی پی جدیدی به نام گوست آو سوشیما رفت. شاید خندهدار باشد اما این تغییر نیز با رضایت بسیار زیاد مخاطبان همراه شد. از آن طرف استودیو ناتی داگ در نسل هشتم، چهارمین نسخه از فرنچایز آنچارتد و همچنین دومین قسمت از بازی Last Of Us را توسعه داد و حسابی محبوبیت خود را نزد طرفداران افزایش داد. در همین نسل بود که کمپانی پلی استیشن، استودیوی اینسامنیاک گیمز را نیز خریداری کرد. به راحتی میتوان گفت که اینسامنیاک یکی از با استعدادترین توسعهدهندگان حال حاضر صنعت بازی های ویدیویی می باشد.
سونی نسل نهم را با عرضهی پلی استیشن ۵ و همچنین خریداری کردن دو استدیوی Blue Point Games و Haven آغاز کرد.
لاین آپ استدیوهای فرست پارتی کمپانی پلی استیشن بزرگتر از هر زمان دیگری شده. حال باید منتظر ماند و مشاهده کرد که چگونه این استدیوها کنسول کاربران پلی استیشن ۵ را راضی نگاه میدارند.
دیدگاه کاربران
0 دیدگاهاولین نفری باشید که نظر میدهد...
پاسخی بگذارید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *